Features van Sophos XG firewalls en licensies

Klik op de link hieronder om een document te downloaden waarbij de functies en voordelen van de XG firewall en licensies nader worden toegelicht.

Features guide XG firewall


De XG Firewall v18 is nu beschikbaar (Early Access Program)

De XG Firewall v18 is nu beschikbaar en het oefent de splinternieuwe Xstream Architecture uit, wat uitstekende niveau's van zicht, bescherming en prestatie levert.

Deze uitgave zit boordevol nieuwe, geavanceerde functies, waaronder;

 • Xstream SSL inspectie. Maak gebruik van ongekend zicht over uw versleuteld verkeer, ondersteuning voor TLS 1.3 zonder downgrading, krachtige beleidsinstrumenten en opperste prestaties.
 • Threat Intelligence gestuurd door kunstmatige intelligentie. Breid uw bescherming uit tegen zero-day threats en opkomende ransomware varianten met meerdere machine-learning modellen van topklasse en ongeëvenaarde inzichten over verdachte bestanden die uw netwerk binnenkomen.
 • Applicatieversnelling. Optimaliseer netwerkprestaties door belangrijk applicatieverkeer op de snelste weg door de firewall te sturen en het betrouwbour te routeren door een WAN-verbinding van uw voorkeur.

Sophos Central

De XG Firewall bevat ondersteuning voor alle nieuwe central beheer-, rapportage- en implementatieopties die volgende week op Sophos Central lanceren:

 • Group firewall management. Hou gemakkelijk al uw firewalls consistent door het gebruik van groepen die automatisch objecten, beleidsvormen en instellingen gesynchroniseerd houden.
 • Centrale rapportage. Netwerkactiviteit en inzichten over all uw firewalls zijn nu aan uw vingertoppen in Sophos Central, met meerdere voorverpakte rapporten en flexibele rapportageïnstrumenten om uw eigen te creëren.
 • Zero-touch implementatie. Installeer eenvoudig een nieuwe firewall in Sophos Central, exporteer de config, zet het op een flash drive en laat uw firewall automatisch verbinden met Sophos Central zonder het aan te hoeven raken.

En er is meer!

Verder zijn er nog veel andere nieuwe functies die uw bescherming, zicht, beheerervaring en netwerkflexibiliteit zullen verheffen.

 • Geynchroniseerde SD-WAN brengt de kracht van gesynchroniseerde Security naar zorgvuldige routeapplicatie en verkeer gebaseerd op gebruikers over WAN-links van uw voorkeur.
 • Firewall, NAT en SSL-inspectie regels en beleidsmaatregelen zijn nu krachtiger, flexibeler en makkelijker om mee te werken dan ooit tevoren.
 • Plug-and-play high-availability (HA).
 • Real-time flow monitoring levert in-een-opslag inzichten over actieve bandbreedte-consumerende hosts, applicaties en gebruikers.
 • Uitgebreide notificaties en alerts zorgen ervoor dat u nooit een belangrijke netwerkbeveiligings-gebeurtenis mist, of het nou te maken heeft met een bedreiging, service of een belangrijke prestatie-indicator.

Hoe kunt u v18 krijgen?

Zoals gebruikelijk, komt de firmware update kosteloos voor gelicenseerdeXG Firewall-klanten. De firmware zal automatisch worden doorgevoerd naar alle systemen over de komende weken maar u kunt het ook handmatig updaten.