Support-subscriptie vereist na v19 MR1

Support-subscriptie vereist na v19 MR1

De release van Sophos Firewall OS (SFOS) v19 MR1 brengt een aantal veranderingen aan de support licensing met zich mee, evenals aan de toekomstige toegang tot firmware upgrades. Sophos klanten met een support-licentie hoeven geen actie te ondernemen, maar klanten zonder een support-licentie dienen deze mettertijd aan te schaffen zodra ze de drie gratis upgrades gebruikt hebben.

Zodra een firewall runt op v19 MR1 of later, vereisen de navolgende firmware upgrades een valide support-subscriptie. Om klanten zonder support voldoende tijd te geven om de subscriptie toe te voegen, zijn de eerste drie firmware upgrades na v19 MR1 gratis.

Zodra de toewijzing van drie gratis upgrades gebruikt is, zal de support-vereiste in werking treden, en zullen navolgende firmware upgrades alleen mogelijk zijn als een valide support-subscriptie van toepassing is. Deze subscriptie kan Enhanced of Enhanced Plus zijn.

Deze verandering geldt niet voor:

  • Firmware upgrades van de install-wizard
  • Verplichte firmware upgrade, hotfixes en pattern-updat
  • Re-imaging van het apparaat door het gebruik van een ISO
  • Thuisgebruik licenties
  • Trial-licenties

Beïnvloedt deze verandering u?

Scenario Acties om gelijk te ondernemen Toekomstige acties om te ondernemen
U bezit een valide support-subscriptie: Enhanced of Enhanced Plus Geen Geen, zolang de support loopt
U heeft geen support-subscriptie: bijvoorbeeld een Base License of alleen een individuele à-la-carte subscriptie Geen - u komt in aanmerking voor de drie upgrades na v19 MR1 Schaf support aan om gebruik te blijven maken van de upgrades
Gebruik van een trial licentie Geen, omvat support Geen
Gebruik van een thuislicentie Geen Geen

Voor klanten zonder support zullen de resterende gratis upgrades in de gebruikersinterface getoond worden.